Honlap
Fel
Lipica
Dunakeszi polgár
Világkupa,Kaposvár2008
Vas megye bajnokai
Aktion utod
Lovasélet
Pegazus
Közlemény
Veszprémi napló

 

 

Sportaktívák jutalmazása

 

 
Megjelenés dátuma: 2007. december 14. 04:29.00
Szerző: Vastag Nándor

Szombathely (vas) - A Berzsenyi Dániel Főiskola D épületének nagy előadótermében tegnap már a 19. alkalommal jutalmazták a Vas megyei társadalmi sportaktívákat.

Karácsony közeledtével hagyomány, hogy Vas megye sportéletének legaktívabb tagjait - sportoló, edző, egyesületi és szakszövetségi vezető, társadalmi aktíva - jutalmazzák. Tegnap a BDF D épületének első emeleti előadótermében már 19. alkalommal köszöntötték az egybegyűlteket a Vas Megyei Önkormányzat és a Vas Megyei Sportigazgatóság szervezésében.

A rendezvény a Reguly Antal Általános Iskola műsorával vette kezdetét, majd Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Varga Zoltán megyei sportigazgató köszöntötte a jelenlévőket. Az ünnepségen 65 nemzetközi szinten eredményes sportoló, 21 edző, 199 szakszövetségi vezető és társadalmi sportaktíva, tehát összesen 285 fő vett részt. A legrangosabb megyei elismerést, a hat éve alapított Vas Megye Sportmozgalmáért életműdíjat - azok kaphatják, akik közel fél évszázadot töltöttek el a sport szolgálatában - Török Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei instruktora és dr. Vargyas Csaba, a megyei atlétikai szövetség elnöke kapta. A harmadik jutalmazott, Hóbor Ferenc elhunyt, a posztumusz kitüntetést özvegye és lánya vette át. A Vas Megye Örökös Sportbajnoka két lovas , Dallos Gyula és Horváth Zoltán mesteredzők lettek, akikkel immár 22-ről 24-re emelkedett e címmel kitüntetettek száma. Vas Megye Közgyűlése Elnökének Érdemérmével tüntették ki Palkó Istvánt, a megyei sportigazgatóság igazgatóhelyettesét, aki december után nyugállományba vonul.

- Amikor kitüntetést kap az ember, akkor vissza kell tekintenie, hogy mivel is érdemelte azt ki - fogalmazott Dallos Gyula, aki a lovassportban ért el kiemelkedő eredményeket. - Bárhol is jártam a világon, nagy szeretettel gondoltam a vasi gyökereimre, amit itt kaptam, anélkül nem tudtam volna ilyen eredményes helyzetbe hozni a lovassportot. Már sok kitüntetésben volt részem, de számomra ez a legkedvesebb, mert szombathelyiként kaptam meg. Nem, tagadom, nagyon boldog vagyok, lelkiekben és erköl- csileg jelent ez a díj nagyon sokat nekem.
 


Forrás: http://www.vasnepe.hu/sport-helyi_sport/20071214_sportaktivak_jutalmazasa


© xenophon 2005. Minden jog fenntartva. A xenophon.fw.hu oldalon fellelhető szövegek, információk, képi és adatbázis tartalmak felhasználása csak a Xenophon Lovas Klub Kft. előzetes, írásos engedélyével lehetséges. A xenophon.fw.hu oldalai a Xenophon Lovas Klub Kft. engedélye nélkül nem másolható és nem helyezhető át máshova sem egészében, sem részleteiben. A xenophon.fw.hu teljes egészében a Xenophon Lovas Klub Kft. tulajdona.

Honlap | Lipica | Dunakeszi polgár | Világkupa,Kaposvár2008 | Vas megye bajnokai | Aktion utod | Lovasélet | Pegazus | Közlemény | Veszprémi napló

Utoljára frissítve: 2008.10.07.