Honlap
Fel
Lipica
Dunakeszi polgár
Világkupa,Kaposvár2008
Vas megye bajnokai
Aktion utod
Lovasélet
Pegazus
Közlemény
Veszprémi napló

 

  Aktuális

Péntektől vasárnapig ismét Díjlovagló Világkupa a Lovas Akadémián

Olimpiai bajnok a kaposvári lovardában

 Péntektől vasárnapig immár 21. alkalommal rendezik meg Kaposváron a díjlovagló Világkupa magyarországi fordulóját. A nevezési határidő lejártáig 13 nemzet csaknem 70 sportolója jelezte részvételi szándékát. A hétvégén a négyszögbe lovagol az idei olimpia díjlovagló-versenyeinek csapat-aranyérmese és egyéni harmadik helyezettje, a német Heike Kemmer, valamint a Világkupa-pontversenyben élen álló magyar Dallos Zsófia is.

 A Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum Pannon Lovasakadémia és a Lovasakadémia Sport Club már 21. alkalommal rendezi meg közös szervezésben a díjlovas sport egyik legrangosabb hazai rendezvényét. A kaposvári Lovas Akadémián rendezendő viadalra az elmúlt évekhez hasonlóan világsztárokat várnak a szervezők. Nem véletlen, hogy ez a Világkupa-forduló ennyire népszerű: 1986 óta minden évben eljön hozzánk a szakág krémje, és igen jó a híre a magyar Vk-fordulónak.

A háromnapos viadal igazán nagy meglepetése, hogy elindul Kaposváron az idei nyári olimpiai csapat-aranyérmese és egyéni harmadik helyezettje, Heike Kemmer. A német világsztár több lóval érkezik, és már szerdán délután a Lovas Akadémián edz majd. A junior Európa-bajnok német Jill de Ridder is nevezett, de belga, kanadai, ausztrál és japán lovas is szerencsét próbál majd, és természetesen a teljes hazai élmezőny is bizonyíthat. 

A tavalyi évhez hasonlóan most is három junior versenyszám lesz a megszokott „Kis Kör és Nagy Kör” valamint a Világkupa-pontgyűjtő Nagydíj Zenés Kűr versenyszámok mellett. A verseny kiegészül egy tombolasorsolással, melyet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szervez. A sorsolás teljes bevételét a gyergyószárhegyi lovasiskola javára fordítják majd.

A nagy indulói létszám miatt várhatóan most is reggeltől estig tart majd a napi program. A remények szerint a szombat délutáni Nagydíj és a vasárnap délutáni, immár Világkupa-pontkért menő zenés kűr tartogatja majd a legtöbb izgalmat. A belépés idén is ingyenes lesz.

 A program

 

Október 10 péntek:
9:00 Junior Csapat Feladat
10:30 Szent György Díj
15:00 Intermediate II.

 Október 11. szombat:
8:00 Junior Egyéni Feladat
9:50 Intermediate I.
13:30 Nagydíj

Október 12. vasárnap:
8:00 Junior Zenés Kűr
9:35 Intermediate I. Zenés Kűr
12:45 Nagydíj Special
15:00 Nagydíj Zenés Kűr

 KERETBE

 Ez történt tavaly

Dán diadal a jubileumi viadalon

 Az elmúlt két évhez hasonlóan 2007-ben is dán győzelemmel ért véget a díjlovagló Világkupa-sorozat magyarországi fordulója a kaposvári Lovas Akadémián. Lone Jörgensen helyett azonban egy másik klasszis sportoló, Anders Dahl hódította el az első helyet a Nagydíj-kűrben észt és japán vetélytársa előtt. A finálé egyetlen magyar indulója, Dallos Zsófia az újonc Druppyval a hatodik helyen zárt. Délelőtt remekeltek a magyar fiatalok: az Intermediaire-kűrt Kafka Zsófia, a junior kűrt pedig Decsi Enikő nyerte meg.

 

A tavalyi végeredmény

 

Díjlovagló Világkupa, Kaposvár, Lovas Akadémia.

Ford Tóth Kupa Nagydíj-kűr, Világkupa-minősítő (12 induló): 1. Anders Dahl (dán) Afrikka nevű lován 74,450 százalék, 2. Irina Lys (fehérorosz) Problesk 72,9, 3. Hiroshi Hoketsu (japán) Whisper 71,750, 4. Patricia Callaghan (holland) Joy 71,2, 5. Michal Rapcewicz (lengyel) Randon 69,8, 6. Dallos Zsófia (magyar) Druppy 67,550.

Intermediaire-kűr (10 induló): 1. Kafka Zsófia (magyar) Golden Eye nevű lovával 68,55 százalék, 2. Helene Melsen (dán) Lambourghini 68,3, 3. Marcel Shoenmakers (holland) Charisma 66,8 ... 8. Szokola Csaba (magyar) Carneval 60,7.

Junior kűr (5): 1. Decsi Enikő (magyar) Laron-M 69,833, 2., Christopher Erdmann (osztrák) Piccobello 68,167, 3. Szeredy Patrícia (magyar) Labiano 65,833 ... 5. Tihanyi Laura (magyar) Miss Gwendoline 60,417.

 

 


© xenophon 2005. Minden jog fenntartva. A xenophon.fw.hu oldalon fellelhető szövegek, információk, képi és adatbázis tartalmak felhasználása csak a Xenophon Lovas Klub Kft. előzetes, írásos engedélyével lehetséges. A xenophon.fw.hu oldalai a Xenophon Lovas Klub Kft. engedélye nélkül nem másolható és nem helyezhető át máshova sem egészében, sem részleteiben. A xenophon.fw.hu teljes egészében a Xenophon Lovas Klub Kft. tulajdona.

Honlap | Lipica | Dunakeszi polgár | Világkupa,Kaposvár2008 | Vas megye bajnokai | Aktion utod | Lovasélet | Pegazus | Közlemény | Veszprémi napló

Utoljára frissítve: 2008.10.07.