Honlap
Fel

 

 

A Xenophon Lovas Klub díjlovasainak 2003 évi eredményei

 

Az idei évet a Xenophon Lovas Klub lovasai március végén a hagyományos Mesterek Tornájával kezdték Kaposváron, ahol a Szent György Díjban és az Inetrmediaire Kűr feladatban Dallos Gyula  győzött Donnersternnel, második illetve harmadik helyen végeztek tanítványai Komáromi Anikó és Nagyházi Júlia. A Nagy Díjat Akvarell nevű 8 éves Aktion apaságú szürkéjével nyerte Gyula, míg a Nagy Díj Kürt Dallos Zsófia  Leonardóval nyerte kis különbséggel édesapja és edzője előtt aki Lovely Dancert lovagolta.

 

A következő verseny egy legmagasabb kategóriába tartozó három csillagos CDI verseny volt Stadl Paurában (Ausztria) ahol Gyula a döntőbe került Donnersternnel és a 4. helyen zárt.

 

A móri országos minősítő versenyen április 26-27.-én minden számban megszerezték az első helyet, a fiatal lovaknak kiírt Könnyű kategóriában Szeicz Erika Bravóval, a közép és nehéz kategóriát Gyula nyerte Donnersternnel, a Fiatal lovas EB feladatot Komáromi Anikó Richbourggal. A két legnehezebb számon a Nagy Díj és a Nagy Díj Kür feladat első és második helyén Zsófi és Gyula osztozott Leonardo illetve Lovely Dancer nevü lovakkal. A kategóriás versenyeken kiválóan szerepeltek a fiatal lovak is: Weltstar, Diogenes, Robin Hood. És a 20-22 indulós mezőnyben 2., 3., 4., helyezést szereztek.

 

A Pest-Somogy Megyei Bajnokságon Kaposváron (május 3-4). és Sóskúton (május 17-18) Zsófi Weltstarral és Diogenessel szerzett első helyezést minden kategóriában ahol elindult. Komáromi Anikó Richbourggal nyerte a Fiatal lovas EB csapatfeladatot.

 

Varsóban a CDIO kategóriájú nemzetközi versenyen (11 nemzet részvételével) Gyula Donnersternnel  2., 4., és 5., helyezést ért el a három nap alatt., Lovely Dancerrel pedig döntőbe került.

 

A május végi Lipicai Világ Kupa verseny meglepetése volt Komáromi Anikó Richbourggal, aki fiatal kora ellenére a felnőttek között háromszor negyedik lett megelőzve edzőjét Dallos Gyulát Donnersternnel aki mindhárom napon 5. helyen zárt. Két lovunk döntőbe került és világ kupa pontot szerzett - Lovely Dancer 7.  Szeicz Erika - Furminttal 10.

 

A Welshez közeli Neuhofenba 2 lovas - Zsófi és Gyula - 4 lóval nevezett, a fiatal Weltstar élete első külföldi versenyén jól debütált és két első helyezést szerzett Zsófinak a négy nemzetet felvonultató mezőnyben a ló tudásának megfelelően kiírt könnyű kategóriában. Donnerstern Gyulával második, negyedik, Lovely Dancer és Leonardo a középmezőnyben végzett.

 

Az osztrák határ melletti Hidegségben megrendezésre került Ifjúsági csapatbajnokságot július elején  a Xenophon LK csapata nyerte (Komáromi, Kósa, Horváth, Nagyházi), a 21 éveseknek kiírt Fiatal lovas bajnok:  Komáromi Anikó, ezüstérmes: Nagyházi Júlia.

 

A Június végén megtartott Brno CDI*** , CDIY versenyen Komáromi Anikó kétszer 4. egyszer 6.,  Donnerstern Gyulával kétszer 6., és egyszer 2. helyezést ért el.

 

A Salzburghoz közeli csodálatos Bad Ischlben augusztus elején Gyula és Zsófi  a szokásos ló összeállítással nevezett (Weltstar, Diogenes, Leonardo, Donnerstern) és a több mint 170 lovat számláló és 4 nemzetet felvonultató mezőnyben 7 első helyet szerzett (Weltstar Zsófival, Donnerstern Gyulával)  Leonardo Zsófival  9., 11., 13. Nagy Díjban, Diogenes Közép és Könnyű kategóriában Zsófival 2., 5., 6.

 

A múlt hétvégi augusztus 23-24.-i sóskúti Országos Minősítő versenyen ahol több mint 60 ló indult  mind a 4 kategóriát (Alapfokú, Könnyű-, Közép-, Nehézosztályú) Zsófi illetve Gyula nyerte Weltstar, Donnerstern, lovakkal, de a klub valamennyi lovasa szorosan mögöttük 2., 3., 4., 5., helyen végeztek.

 

Az elkövetkező program: Tenyészverseny Üllőn, a Felnőtt Magyar Bajnokság Nagycenk-Hidegségben Szeptemberben, Októberben pedig Világ Kupa Kaposváron, Challenge Kupa Sóskúton, és Pest Megyei döntő Kaposváron.

 


© xenophon 2005. Minden jog fenntartva. A xenophon.fw.hu oldalon fellelhető szövegek, információk, képi és adatbázis tartalmak felhasználása csak a Xenophon Lovas Klub Kft. előzetes, írásos engedélyével lehetséges. A xenophon.fw.hu oldalai a Xenophon Lovas Klub Kft. engedélye nélkül nem másolható és nem helyezhető át máshova sem egészében, sem részleteiben. A xenophon.fw.hu teljes egészében a Xenophon Lovas Klub Kft. tulajdona.

Honlap | Klub | Hírek | Tagok | Lovak | Eredmények | Szolgáltatások | Kedvenceink | Szponzorok | Fényképek és videók | Linkek | Arhív | Kapcsolat

Utoljára frissítve: 2005.04.20.