Honlap
Fel
Klub
Hírek
Tagok
Lovak
Eredmények
Szolgáltatások
Kedvenceink
Szponzorok
Fényképek és videók
Linkek
Arhív
Kapcsolat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dallos-Sótonyi előadás - ismét siker!

Több mint 400 lovas hallgatta végig a múlt szombaton megrendezett Dallos-Sótonyi előadást.
A téma a fiatal ló képzése volt, a házigazda pedig a Horze Lovasáruház- az apropó az áruház második születésnapja –, és még az időjárás is a kegyeibe fogadta a lovasokat. (Részletes cikk itt!)

 
   

Furioso Regionális Szemle és Díjlovagló Bajnokság, Körmend-Szarvas Csárda (2010.07.11.)

A rendezvényen az idén 60. születésnapját ünneplő Dallos Gyulának és kedves feleségének Dallos Beátának a fajta egyedével elért jó eredményeik elismerése képen emléktárgy és oklevél került átadásra méltató és értékelő gondolatok mellett.
 

Részleteket lásd Itt!

 

 
   

Hungarikumok a Parlamentben

Szeptember 26-án, zsúfolásig megtelt a Parlament Felsőházi terme, ahol a hungarikumok helyzetéről, lehetőségeiről közel 40 előadó mondta el gondolatait, javaslatait. Megszólaltak a szomszédos országokban élő magyarok képviselői. A nemzetközileg is elismert hungarikumok közül a többi között, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., a Béres Gyógyszergyár Zrt., a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács, a lovaskultúra (Dallos Gyula és Dr. Sótonyi Péter), valamint a kecskeméti Kodály Iskola képviselői is szót kaptak.

Fotó:Váli Miklós

 
   

Magyar Sport Napja

Számos sportoló és szakember vehetett át állami, miniszteri elismerést a Magyar Sport Napján Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati minisztertől és Török Ottótól, a tárca sport szakállamtitkárságának vezetőjétől. A Magyar Sportért Díj I. fokozatát adta át Varga Zoltán az Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszter  DALLOS GYULÁ-nak,és ÁKOS AJTONY-nak akik a hazai és a nemzetközi lovassport kiemelkedő személyiségei.

(Bővebb információ a Lovasszövetség honlapján.)

 
   

MTV1 Nappali 2011 március 30

Március 30-án az MTV 1 csatornáján a Nappali című műsorban Dallos Gyula és Zsófi volt vendég. A linkre kattintva a .1:35.perctől.
http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/03/30/12/Nappali_2011_marcius_30_.aspx

 
   

Klub Rádiós riport

Dallos Gyulával készült márciusi riport az alábbi linkeken hallgatható meg:

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20110319-092859.mp3

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20110319-095858.mp3

 
   

Lovastörténelmi pillanat!

2010. október 20.-án a Parlament Főrendi Házában 600 résztvevő megtisztelő érdeklődése mellett mutattuk be, tártuk a nyilvánosság elé az ÚJ  NEMZETI  LOVAS PROGRAMUNKAT.  Az út elején tartunk. Hiszünk a sikerben, ami összefogásunktól, közös tenni akarásunktól, a jobbító szándékú javaslatokból függ. Kérem szóljon hozzá, mondja el véleményét az ÚJ NEMZETI LOVAS PROGRAMUNKRÓL a Magyar Lovas Szövetség honlapján. (http://www.lovasszovetseg.hu/index.php?page=278)

 
   

Lovaságazat, mint stratégia

Parlamentben tartott hétfői sajtótájékoztatóján. Lezsák Sándor, a Nemzeti Lovas Program mentora arról beszélt, hogy bár több lovas program készült már az elmúlt években, de egyetlen terv sem, mely valóban megvalósítható, konkrét javaslatokat tartalmazott volna. Ezért döntöttek úgy két évvel ezelőtt, hogy egy új, átfogó stratégiának kell készülnie.
A KÖZLEMÉNY megtekinthető itt!

 
   

A lótartás építészeti vonatkozásai

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara „A lótartás építészeti vonatkozásai” címmel új tantárgyat indít a műegyetemi hallgatók és a téma iránt érdeklődők részére.

Az előadássorozat 13 előadásból áll. Az érdeklődők megismerkedhetnek a ló és lovaglás szerepével Magyarország történetében, mai helyzetével, a lótenyésztés, a lóversenyzés és lovassport világraszóló sikereivel, lovas létesítmények történetével, kialakításával, technikai, szerkezeti elvárásaival. Minden előadás nyílt, minden érdeklődőt szeretettel vár a Műegyetem. (Tantárgy leírás és az előadások)

 
   

Dallos Gyula a Bátortáborban járt

Dallos Gyula feleségével, Beával érkezett a tábori lovas programra az onkológiai turnusba. A lovas foglalkozások fontos részét képezik a daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiájának a Bátor Táborban. Egy ilyen foglalkozásra látogatott el egy igazi júliusi délelőttön Dallos Gyula, a díjlovaglás és a magyar lovassport egyik legismertebb alakja. (Teljes cikk itt)  
 

 

Mikó szalma a Xenophon Lovasklub ajánlásával

"Örömmel adjuk közre tapasztalatunkat miszerint a Mikó szalma használata során semminemű problémát nem tapasztaltunk, így azt minden sporttársunknak, lótartónak őszintén ajánljuk"

 
A FEI legújabb ranglistáján megnézheti versenyzőink helyét a világ díjlovasai között. Dallos Zsófia  a Közép-Európai ligában 2. a világ ranglistán 112.helyen áll.
FEI 2009-2010 Cental EU
FEI 2008-2009 Cental EUA

FEI 2007-2008 Central EU

Az egyesület tagjai szép eredményeket értek el a 2011-es évben. Dallos Zsófia 442.11 pontos eredményével az első helyen állt, majd a kilencedik helyen Budai Alexandra 188.18, Kerekes Ágnes 182.05 (11) Decsi Enikő 180.39 (12) Dallos Gyula 157.38 (14) követte.  A többi versenyzőink is igen jól versenyeztek, Horváth Katalin 145.24 (16), pontot,Izsák Szilvia 125.51 (20), Farkazsdy Bálint Anna 102.3 (22), Nagyházi Júlia 98.43 (23), Sápi Tímea 98.16 (24), Radnai Barbara 70.26 (30)  pontot ért el az idei versenyek alatt.  

Klubbunk az első helyen 1900.63 ponttal végzett a klubbok versenyében.

 
A Lovas klubhoz kapcsolódó cikkek  

Veszprémi napló: Fórum a Nemzeti Lovasprogramról

Veszprémi napló: Törvény a lovasstratégiáról

Lovasélet: Megkérdeztük!

Pegazus: Egy csepp csoda

EquiMe Design: Aktion utód a brit military pályákon

Dunakeszi Polgár: A megszállottak szent dühével

Pferd des Monats Juni: Schoensgreen Kaiserlicht

Eurodressage: CDI Topolcianky: Dallos wins the Small Tour

Nemzeti Sport: Dallos és Leonardo az élen

Nemzeti Sport: Dallos Zsófia újabb sikere

Nemzeti Sport: Dallos Zsófia jó rajtja

A második Dallos generáció: Cavallo lovasmagazin cikke

Nemzeti Sport: Díjlovagló Vk. Dallos Zsófia bravúros tizedik helyezése

Somogyi Hirlap: Díjlovagló Világ Kupa: Ramseier sikere

Origo sport: Svájci lovas győzelem a kaposvári Világkupán

Mozdulj velünk.hu: Díjlovasok nemzetközi viadala

Pointernet, Nemzetközi Lovas Magazin: Junior és Fiatal Lovas Országos Díjlovagló Bajnokság, Díjlovagló TOP 9
 


© xenophon 2005. Minden jog fenntartva. A xenophon.fw.hu oldalon fellelhető szövegek, információk, képi és adatbázis tartalmak felhasználása csak a Xenophon Lovas Klub Kft. előzetes, írásos engedélyével lehetséges. A xenophon.fw.hu oldalai a Xenophon Lovas Klub Kft. engedélye nélkül nem másolható és nem helyezhető át máshova sem egészében, sem részleteiben. A xenophon.fw.hu teljes egészében a Xenophon Lovas Klub Kft. tulajdona.

Honlap | Fel

Utoljára frissítve: 2019.01.21.