Honlap
Fel
Klub
Hírek
Tagok
Lovak
Eredmények
Szolgáltatások
Kedvenceink
Szponzorok
Fényképek és videók
Linkek
Arhív
Kapcsolat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Főbb hírek

2019/01/21

 

Terveink szerint 2019. február havában, az Állatorvostudományi Egyetemen, hatodik alkalommal indítjuk a LOVASTANÁR-HIPPOLÓGUS SZAKUNKAT.

 

A nagy népszerűségnek örvendő képzésünk keretében, az elmúlt 10 évben 100-an szereztek diplomát

 

Bővebb információt ezen a linken talál.

 


 

2018/02/22

Dallos Gyula edzőtàbor Nagycenken

2018.Màrcius 3-4. Dallos Gyula Mesteredző, örökös magyar bajnok edzőtàbort tart lovasainknak nagycenken a kastély fedeles lovardàjàban. 
Jelentkezőket sajnos màr nem tudunk fogadni, de a nézők és érdeklődők szàmàra a belépés ingyenes!

A szombati napon vàrhatóan 12.00-től 18.00-ig, vasàrnap pedig reggel 9-től délutànig folynak az edzések.

A szombati nap főleg az idomítàsról fog szólni, míg vasàrnap az edzések màsodik felében ugró/ gimnasztikai feladatok lesznek!

Vàrunk Mindenkit sok szeretettel! 

 


 

 

2018/02/05

 

Dallos Zsófia edzőtábor tart 2018 február 17-18-án a kecskeméti Hírös Lovardában.
Bővebb információ itt!

 


2018/01/18

 


 

2018/01/11


2014/02/13

Dallos Gyula Mesteredző és Örökös Magyar Bajnok előadása Nyíregyházán!

Témája: Nemzeti Lovaskultúra értékeinek megőrzése a sport és az oktatás terén
-a klasszikus kiképzési irány
-a mélyrelovaglás jelentősége és célja
-a lovassport helyzete
2014.április 5. 11 órától a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégiumban,Nyíregyháza Korányi Frigyes utca 15. A részvétel ingyenes,de regisztráció szükséges április 1-ig, a következő e-mail címen:
lovaselet.nyh@gmail.com
További információ: Farkas Csaba 06 70 553 0 126

A regisztrációhoz szükséges a név, jelentkezők száma és elérhetőség miatt egy telefonszám


2013/02/21

Dallos Gyula előadást tart a Műegyetemen

2013. február 28-án, csütörtökön 15 órakor „A lovaglás művészete” címmel előadást tart Örökös Magyar Bajnokunk, Magyarország egyetlen mesteredzője, egyetemi lovas-tanár, Dallos Gyula.

2013. tavasz félévében újra elindul a Magyar Lovassport Szövetség szervezésében, a „Lótartás Építészeti Vonatkozásai” című választható tárgy, a BME Építészmérnöki Karának Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszékén. A 12 alkalomból álló sorozat, csak minden 2. évben érhető el a hallgatók számára. A tantárgy előadásait, melynek tárgyfelelőse Lázár Antal, DLA, Ybl- és Kossuth-díjas, Pro Architektúra-díjas professzor, a Műegyetem tanárai mellett neves vendégelőadók tartják. Legközelebb, Dallos Gyula, mesteredző előadásának témája a lovaglás művészete, ezen belül:

 - A ló szerepe, hatása az emberiségre, a művészetre, a világ és a magyar történelemre, az egyetemes sportra.

- A ló és ember kapcsolatának kezdete, és a végkifejlet, mégpedig a magasiskola fokán, az olimpia szintjén.

- A magyar ember, és a ló különösen nagy nemzeti értéket teremtő kapcsolata.

- A ló szerepe az időszámítás előtt, után és a XXI. században a világban.

- Magyar vonatkozások, kiváló földrajzi lehetőségeink kihasználása.

- Reális jövőkép felvázolása.

Mindezt filmvetítéssel, fotókkal illusztrálva, ezen kívül természetesen a hallgatóságban felmerülő kérdések sem maradnak megválaszolatlanul.

Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas program megálmodójának, országunk legeredményesebb lovasának neve, garancia az előadás tökéletes szakmaiságára, mely minden kedves látogató, érdeklődő számára nyílt.

Helyszín: BME Műegyetem rkp. 3. sz. alatti Központi Épület

 

                                                                                                                               Dallos Eszter


2013/02/21

 

A Nyugat-Magyarországi Egyetem annak érdekében, hogy a lovas életet jobban fellendítse a nyugati határszélen és a nagycenki nagy hagyományokkal rendelkező egykori Méntelep lovardájban,  edzőtábort szervez.

Edzőtábor Dallos Gyula mesteredzővel

2013. március 2-3-án a Nagycenki Lovasképzési Központban (NLKK)

(9485. Nagycenk, Kiscenki u. 3.)

Díjlovasoknak, díjugratóknak, military lovasoknak,edzőknek,  az idomító lovaglás iránt érdeklődőknek.

Bővebb információ a NLKK honlapján: http://szechenyilovaskozpont.nyme.hu/index.php?id=22861&L=1

Telefonon:06-305000673 (Horváth Erzsébet) E-mailben: tamdor@t-online.hu

Az edzések, és az elméleti oktatás a nézők számára nyitott, és ingyenes.

 


 

A nap történetei  - 2012.10.02. 21:22

 

Október 4-én, az Állatok világnapján a magyar lovas műveltség nagyjai mondták el gondolataikat.

Hogyan futtatható vissza a magyar lovas műveltség a korábban már bejárt magasságokba? – ezt kutatta október 4-én, csütörtökön, az Állatok világnapján A nap történetei.

„A hideg durva kancza vére a keleti Ló nemes vérével legyen elegyítve. A hol a kancza gyenge, de csupa lélek s mozgás; ott a csendes és csontos Ménló magva gyümölcsözzen” – írta Lovakrul című művében Széchenyi István.

Október 4-én, az Állatok világnapján a magyar lovas műveltség nagyjai mondják el gondolataikat A nap történeteiben.

Vermes Istvánnal, felvidéki lovas íjásszal. Dallos Gyula mesteredzővel, egyetemi lovastanárral, Székely Tiborral, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnökével és Prof. Dr. Sótonyi Péterrel, a Magyar Lovas Szövetség alelnökével beszélget Molnár Pál.

A magyar lovas műveltséget szándékosan rombolták le a kommunizmus évtizedeiben. A Rákosi-években az üldözött, a Kádár-rendszerben a tűrt kategóriába tartozott. Az utóbbi két évtizedben hátszelet kapott a lovas versenyzés. Ám még mindig nincs tanszéke a lótenyésztésnek egyik egyetemünkön sem. Mindamellett az új Nemzeti lovas stratégia a Kárpát-medencét veszi alapul, így a Felvidék – továbbá a Kárpátalja, Erdély, a Délvidék és az Őrvidék is – bekapcsolódhat a belső-magyarországi lovas közéletbe.

Nyelvi megújulás is szükséges, a lovas turizmus miért ne lehetne tájlovaglás, a military miért ne hallgathatna a huszártusa elnevezésre.

A gyerekek viselkedése megváltozik, mihelyt kapcsolatba lépnek a lóval. Türelmesek, kitartóak lesznek, nemes fiatalokká válnak.

A műsorban Balassi Bálint versét a Misztrál együttes éneklte.

Szerkesztő: Molnár Pál

Forrás:http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/a-nap-tortenetei-elozetes-lovakrul-a-xxi-szazadban.html

 

A ló szerepe a XXI. században Magyarországon

Dallos Gyula örökös magyar bajnok, mesteredző előadása Keszthelyen

 

2012. április 14-én, szombaton Dallos Gyula a hazai és nemzetközi lovasélet kiemelkedő alakja a Pannon Egyetem, Georgikon Karának vendégeként tartott előadást az Egyetem keszthelyi kampuszának nagy múltú falai között.

Az előadás kezdetén Dr. Dublecz Károly a Georgikon Kar dékánja köszöntötte és Dr. Papócsi László szavait kölcsönözve méltatta a neves sportszakembert, kiemelve lovak iránti elhivatottságát, szorgalmát és fegyelmezettségét, mely példaképpé teszi a lovassport és lótenyésztés fiataljai számára. Kiemelte az előadás jelentőségét és a Georgikon Kar szerepvállalását az lovas szakemberképzésben.

Előadása kezdetén a mesteredző a magyar lótenyésztés főbb állomásainak, sikereinek bemutatatásával felhívta a hallgatóság figyelmét Hazánk kiemelkedő jelentőségére a lovas világban.  Beszélt róla, hogy számos magyar lovas szakember fontos szerepet játszott a világ lovassportjának kialakulásában, fejlődésében. Elmondta, hogy Magyarország területe éghajlata és fekvése kiváló a sportlovak tenyésztése és nevelése szempontjából. Szomorúan mutatta be a hazai lótenyésztés jelenlegi helyzetét, az európai országokhoz képest méltatlanul alacsony ló létszámot, a sportlovak rendkívül alacsony arányát felhívva a figyelmet a változás szükségszerűségére. E változás egyik fontos állomásának nevezte a közelmúltban a parlament által elfogadott Kincsem Nemzeti Lovasprogram kidolgozását, melynek ötletgazdája és aktív részese volt. Ismertette e program fő törekvéseit, különös hangsúllyal a fiatalok nevelésére, valamint a lovaglás és lovassportok széleskörű terjesztésére.

A fejlődés rugójaként említette a nehéz helyzetekben is töretlen optimizmust, mely mindig tettekre sarkal. Útravalóként kiemelte a Haza iránti elkötelezettség fontosságát és felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy az Ország elhagyásával, külföldön csak „másodosztályú” állampolgárok lehetnek, megszerzett tudásukat és tapasztalatukat inkább Magyarországon kamatoztassák.

A rendezvényen a Kar hallgatóin kívül környékbeli lovasok, versenyzők, tenyésztők és agrárszakemberek vettek részt. A program a kérdések és hozzászólások által baráti beszélgetéssel, valamint Dallos Gyula közelmúltban megjelent könyvének dedikálásával ért véget.

A meghívás és a kiváló előadás is ékes bizonyítéka a Georgikon Kar múltbéli és jelenbeli szerepvállalásának a lovas szakember képzés terén. A 215 éves intézményben már megalakulása idején komoly hangsúlyt fektettek a lovas képzésre. Keszthely városa és környéke pedig – elsősorban az Intézményt is alapító Festetics családnak köszönhetően – fontos szerepet játszott Hazánk lótenyésztésében. Reméljük, hogy a közeljövőben hasonlóan színvonalas lovas előadásoknak adhat otthont a keszthelyi Georgikon.

Ezúton is szeretném megköszönni a hallgatóság nevében is a kiváló prezentációt és további sok sikert kívánni Dallos Gyulának életében és munkájában egyaránt.

Dr. Bartos Ádám

szervező,  a Ménesgazda képzés szakvezetője

 

2012. Budapest Tattersall Tavaszváró Kupa sorozat végeredménye.

 

„A” kategória

 

Bajnok                Németh Réka                       STEEL FIRE ARCHIBALD        Xenophon Lovas Klub

II. helyezett        Érdi Gabriella                       CARNEVAL                             Dobogómajor Lovas SE

III. helyezett       Kökényesy Anna Zsófia      LAYOUT 11                          Sandstone Horses Team

 

„L” kategória

 

Bajnok                                    Kornis Krisztina                    FIDELIA       Xenophon Lovas Klub

II.helyezett                             Neel Esther                           ANTARES (PÓNI)     GO FAST SHS

III. helyezett                          Radnai Barbara                    RETORIK     Xenophon Lovas Klub

 

Az egyesület tagjai szép eredményeket értek el a 2011-es évben. Dallos Gyula 2712,17 pontos eredményével a harmadik helyen állt, majd a nyolcadik helyen Decsi Enikő (1801,67), Nagyházi Júlia 1097,02 (22) Izsák Szilvia 783,74 (30),  Farkazsdy Bálint Anna 678,10 (32), Radnai Barbara 643,92 (35), Budai Alexandra 615,40 (36), követte.  A többi versenyzőink is igen jól versenyeztek, Gálfi Antónia 553,78 (40), Kerekes Ági 501,46 (45), Dallos Zsófia 442,11 (49), Sápi Tímea 411,24 (51), Bodnár Robin Kadosa 408,16 (52), Balogh Lili 390,14 (54), Schuch Lili 243,70 (86), Rogozonszki Izabella 208,71 (98)    pontot ért el az idei versenyek alatt.  

Klubbunk az első helyen 11881,97 ponttal végzett a klubbok versenyében.

 

© xenophon 2005. Minden jog fenntartva. A xenophon.fw.hu oldalon fellelhető szövegek, információk, képi és adatbázis tartalmak felhasználása csak a Xenophon Lovas Klub Kft. előzetes, írásos engedélyével lehetséges. A xenophon.fw.hu oldalai a Xenophon Lovas Klub Kft. engedélye nélkül nem másolható és nem helyezhető át máshova sem egészében, sem részleteiben. A xenophon.fw.hu teljes egészében a Xenophon Lovas Klub Kft. tulajdona.

Honlap | Fel

Utoljára frissítve: 2019.01.21.