Honlap
Klub
Hírek
Tagok
Lovak
Eredmények
Szolgáltatások
Kedvenceink
Szponzorok
Fényképek és videók
Linkek
Arhív
Kapcsolat

 

 

 

Farkazsdy Bálint Anna

 

Születési időpont

1989. március 25. - Budapest

Tanulmányok


2003 – 2007 Novus Gimnázium – média tagozat
2009 – 2012 Nyugat-Magyarországi Egyetem, Apáczai Csere János kar – rekreációszervezés és egészségfejesztés. Szakdolgozatom címe: A lovaglás hatása a testi és lelki harmóniára

 

 


Sportmúlt

Úszás, tenisz, atletika

 

Eredmények

2003, - Lanzelot - ifi ob, Hidegség - csapat második hely

2004, - Lanzelot - egy napos bajnokság döntő, Mór - L kategória 1. hely

2011, - Arabella - Pest megyei forduló, Páty – L kategória 1. hely

2011, - Arabella – Pest megyei forduló, Páty – M kategória 2. hely

2011, - Arabella – U25 bajnokság, Kaposvár – 21-25 korosztály – 4.hely

2011, - Arabella – U25 bajnokság, Kaposvár – csapat – 4. hely

 

Nyelvismeret

Angol

Hobbi

Olvasás, zenehallgatás, utazás, kirándulás, mozizás

 

Hány évesen és hol kezdtem el lovagolni

Lovagolni 6 évesen kezdtem el rendszeresen, Soroksáron, egy hobby lovardában.

Versenyszerűen 12 éves korom óta (2001) lovagolok

Első lóra ülésem rövid leírása

Első lóra ülésem 3 éves koromban történt, amikor szüleimmel télen egy hetet a zsennyei kastélyban töltöttünk. Az egyik napon, amikor apukámmal kinn játszottam, eltűntem. A nyomok egy rozoga istállóhoz vezettek a kastély kertjében. Az istállóban apukám megtalált. Én egy hatalmas és gyönyörű ló alatt voltam, és kapirgáltam, pucoltam annak az óriási állatnak a patáját. Apukám, kétségbeesésében hívta a lovászt, hogy szedjen ki onnan, mire a lovász közölte, hogy ő nem megy be ahhoz a lóhoz, mert már párszor megrúgta. Engem közben ez a ló szagolgatott, vizsgálgatott, amit én láthatóan élveztem . Cukorkával tudtak alóla kicsalogatni.

Másnap ugyanitt kötöttünk ki. Azonban a nap végére már a ló hátáról vizsgáltam a világot, és nagyon megtetszett…

Az első lovam, amelyik mély nyomot hagyott benne

 

Ez első ilyen lovam, egyben az első saját lovam: Lanzelot. Ő egy gyönyörű, szürke, mecklenburgi herélt volt. Mivel nem volt lovam, megkaptam lovaglásra. Mindenki óvott tőle, mert egy nagyon nehéz lovaglású ló volt. Azonban nekem nagyon tetszett. Megfogott, hogy nem „adja magát könnyen”. Aztán 4 évig volt a verseny partnerem. Sajnos 2005. január 21.-én Inárcson a jártatóban szívrohamot kapott, és elpusztult.

 

 

 

Eddigi pályafutásom legkedvesebb lova

Mostani lovam: Arabella. Ő egy westfáliai, 12 éves, sötétpej kanca. Mindene a munka, és hogy megfeleljen lovasának. Nem egy könnyű természet, de akit elfogad, annak igazi barátja. Egyemberes ló. Nagyon könnyen tanul és nagyon precíz. Nagyon jó tanító ló.

Legmaradandóbb lovas élményem amire szívesen emlékszem vissza

Amikor életemben először, 2004-ben Hidegségben, úgy jöttem ki a versenynégyszögből, hogy tudtam, hogy jól sikerült és mindent megtettem a jó százalékért. Ott kaptam először 63%-ot. Nagyon jó érzés volt, és L-kategóriában nyertem, M-kategóriában második lettem.

Mostani lovam/lovaim

Mostani lovam: Arabella...

Arabella és Estrella (2009)

A másik lovam: Estrella. Arabella csikója. Apukája egy andalúz. Jelenleg 2 és fél éves, fakó. Hihetetlen intelligens, és emberszerető. Imádja, ha foglalkoznak vele, ha tisztogatják és tanítják. Nagyon közvetlen és barátságos, annak ellenére, hogy milyen fiatal. A jövő reménysége számomra, remélem szép évek elé nézünk.

Melyik eredményemre vagyok a legbüszkébb

A legbüszkébb arra az eredményemre vagyok, amikor 5 év kihagyás után, már Gyula bácsi vezetésével 2011. márciusában nyertem Pátyon, Arabellával. Nagyon sok önbizalmat adott nekem, és jó élmény volt.

A célom a lovassportban. Idei évre mi a fő célkitűzésem.

Célom, hogy jó lovas legyek. Szeretnék minél több dolgot megtanulni. Szeretnék lovakat kiképezni, tanítani, Nagy-Díjban versenyezni.

Idei évre az elsődleges célom a diploma megszerzése. Utána természetesen mindenemet a lovaglás fogja meghatározni.

Amit még el szeretnék még mondani magamról és a lovaglásról

A lóval való kapcsolatom meghatározta az egész életemet. Ez a gyönyörű és nagyon nehéz sport elvarázsolt.

 

                                                                              


© xenophon 2005. Minden jog fenntartva. A xenophon.fw.hu oldalon fellelhető szövegek, információk, képi és adatbázis tartalmak felhasználása csak a Xenophon Lovas Klub Kft. előzetes, írásos engedélyével lehetséges. A xenophon.fw.hu oldalai a Xenophon Lovas Klub Kft. engedélye nélkül nem másolható és nem helyezhető át máshova sem egészében, sem részleteiben. A xenophon.fw.hu teljes egészében a Xenophon Lovas Klub Kft. tulajdona.

Honlap | Klub | Hírek | Tagok | Lovak | Eredmények | Szolgáltatások | Kedvenceink | Szponzorok | Fényképek és videók | Linkek | Arhív | Kapcsolat

   

Utoljára frissítve: 2013.01.07.