Honlap
Klub
Hírek
Tagok
Lovak
Eredmények
Szolgáltatások
Kedvenceink
Szponzorok
Fényképek és videók
Linkek
Arhív
Kapcsolat

 

 

 

Németh Réka

 

Születési időpont

 

Tanulmányok

 

Családi állapot

 


Sportmúlt

 


Eredmények

 

Nyelvismeret

 

Hobbi

Hány évesen és hol kezdtem el lovagolni

A lovak kicsi koromban, még 7 évesen „fertőztek” meg engem

 

Első lóra ülésem rövid leírása

Egy gyereknapi majálison ültem életemben először lovon, ami nagy élmény volt számomra. Akkor határoztam el, hogy lovagolni szeretnék, és addig rágtam a szüleim fülét, míg beírattak póni lovaglásra a veszprémi állatkert lovas iskolájába. Nagyon telhetetlen voltam, nem pónin szerettem volna lovagolni  hanem mindenáron egy nagylovon, így egy Lucifer nevezetű nyárifekete mén lovon kezdtem futószáron elsajátítani az alapokat.

Az első lovam, amelyik mély nyomot hagyott benne

Az első lovamat 11 évesen kaptam, aki mély nyomokat hagyott bennem. Aforizmának hívták a sötét sárga, angol telivér kancámat, de a családban mindenki csak Afónak becézte. Afóval volt az első versenyem, egy gyermek ügyességi verseny, ahol különdíjként megkaptuk „ A legszebb ló és lovas páros” díjat. Együtt kóstoltunk bele a díjlovaglásba is Vépen egy futószáras ülésszépségversenyen, amit meg is nyertünk. Sajnos Afó  gyógyíthatatlan beteg lett, állapota egyre romlott és az orvos  úgy látta helyesnek ha elaltatjuk

 

Eddigi pályafutásom legkedvesebb lova

Pár évvel később mikor már biztos voltam abban hogy versenyszerűen szeretnék lovagolni, összehozott a sors egy Lafayette nevezetű szintén angol telivér sötét pej ménnel. Hapci ahogyan mi hívtuk, rengeteg területi első helyezést hozott nekem és vele sikerült letennem a rajtengedély vizsgámat is.
Meg kell említenem Cadillac-et egy lipicai pej herélt lovat is, aki nélkül nem biztos hogy most a Xenophon tagja lennék. Cadillac az ugrálós mutatványaival hívta fel Gyula bácsi figyelmét rám, aki végül tanítványai közé fogadott.
Dunakeszire 2010-ben kerültem fel a szürke lipicai herélt lovammal Jogásszal. Nagyon sok élményünk volt együtt, és sokat tanultam rajta, de sajnos be kellett látnunk, hogy Jogász nem az a ló akivel magasabb szintekre léphetnék, így meg kellett válnunk tőle

Legmaradandóbb lovas élményem amire szívesen emlékszem vissza

Életem egy nagy élménye volt, hogy Gyula bácsi egyik nagydíjas lovával versenyezhettem, Robin Hooddal. Sajnos azokat az eredményeket nem tudtam úgy hozni ahogyan elterveztem és szerettem volna, de rengeteg dolgot megtanultam, míg rajta lovagolhattam.

Mostani lovam/lovaim

Az idei évben végre a saját lovammal versenyezhetek, Archibalddal.

Melyik eredményemre vagyok a legbüszkébb

Szintén egy életre szóló élményt nyújtott nekem, hogy a gyönyörű Riverstaron lovagolhattam, sőt versenyezhettem vele. Két versenyen indultunk együtt, Balatonvilágoson, ahol egy 7. helyezést sikerült elérnünk L kategóriában és Fóton, ahol pedig egy 2. és egy 3. helyezést értünk el szintén L kategóriában

A célom a lovassportban. Idei évre mi a fő célkitűzésem.

A célom, hogy minden program után úgy jöjjek ki a négyszögből, hogy Gyula bácsi elégedett legyen velünk és Archival minél magasabb kategóriákba eredményesen versenyezzünk.

A jövőben is nagy szerepet fognak játszani a lovak az életemben,versenyezni szeretnék és lovakkal foglalkozni.

Képek

 

                                                                              


© xenophon 2005. Minden jog fenntartva. A xenophon.fw.hu oldalon fellelhető szövegek, információk, képi és adatbázis tartalmak felhasználása csak a Xenophon Lovas Klub Kft. előzetes, írásos engedélyével lehetséges. A xenophon.fw.hu oldalai a Xenophon Lovas Klub Kft. engedélye nélkül nem másolható és nem helyezhető át máshova sem egészében, sem részleteiben. A xenophon.fw.hu teljes egészében a Xenophon Lovas Klub Kft. tulajdona.

Honlap | Klub | Hírek | Tagok | Lovak | Eredmények | Szolgáltatások | Kedvenceink | Szponzorok | Fényképek és videók | Linkek | Arhív | Kapcsolat

Utoljára frissítve: 2012.10.22.