Honlap
Klub
Hírek
Tagok
Lovak
Eredmények
Szolgáltatások
Kedvenceink
Szponzorok
Fényképek és videók
Linkek
Arhív
Kapcsolat

 

 

 

 Rogozonszki Izabella

 

Születési időpont

 

Tanulmányok

.

Családi állapot

 


Sportmúlt

 


Eredmények

2008. Willyam, Sóskút, Tanintézeti Bajnokság 6. hely

2009. Vyli, Simonpuszta, Pestmegyei bajnokság 3. hely A-kategória
2009. Vyli, Páty Gyermek és pónilovasok országos szövetsége, Országos bajnokság 1. hely, A-kategória, Vyli
à Év Díjlova, Rogozonszki Izabella-à Év díjlovasa

2009. Vyli, Székesfehérvár Tanintézeti OB: összesítés alapján: 5. hely A-kategória

2010. Vyli, Páty, L-kategória 2. hely

2010. Akrobata, Sóskút Pestmegyei forduló A-kategória 5.hely

2010. Akrobata, Balatonvilágos, A-kategória 3. hely, összesítés alapján 7. hely
2011. Call Me V, Székesfehérvár, A-kategória 1.és 3. hely

2011.Call Me V Kaposvár, A-kategória 3. és 2. hely

2011. Dárda Pacsirta, Cinkota, L-kategória 2. hely

2011. Lili-Bodza, Páty, E-kategória 4.hely A-kategória 3. hely

2011. Dárda Pacsirta, Páty, L-kategória 6. hely

 

Nyelvismeret

 

Hobbi

 

 

Hány évesen és hol kezdtem el lovagolni

6 évesen, Gödöllőn a Both-tanyán

 

Első lóra ülésem rövid leírása

Egy éves koromban már 2 hintalovam is volt, amiket akkor már biztonsággal lovagoltam (nem estem le egyikről se), két éves koromban rendőri felügyelet mellett egy egész nyáron át szőrén sétáltam egy igazi rendőrlovon.

Első igazi lovaglásom 6 évesen kezdődött. Gödöllőn a Both tanyán … Györgyi néni felügyelete mellett.

Az első lovam, amelyik mély nyomot hagyott benne

 Minden általam lovagolt lónak külön emlékalbuma van, mindegyik tudott olyan újabb dolgot adni amit a többi nem.

Az alapokat, a lovak szeretetét és tiszteletét egy 21 éves kancától Jaltától tanultam. Azóta se találkoztam még ennyire türelmes, a gyerekeket ennyire szerető és tanító lóval.

11 éves koromban találkoztam össze Willyam-el az akkor 4 éves csikóval. Mellette tanultam meg, hogy minden ló önálló egyéniség, akit szeretni tisztelni kell. Mondhatom, hogy vele nőttem fel és ő mellettem lett igazi felnőtt. Mára már szavak nélkül is megértjük egymást. Ismerjük egymás hibáit és erősségeit és bár nem versenyzem vele ő az eddigi legmeghatározóbb ló az életemben

Eddigi pályafutásom legkedvesebb lova

Mint ahogy nincs legkedvesebb testvérem, így legkedvesebb lovam sincs hisz mindegyiket valami másért szeretem ugyan úgy. 4 olyan ló van, akire mindig jó gondolnom.

Ø  Willyam:

§  ő a lovak közül a „legjobb barát”. Ismer, ismerem, szavak nélkül megértjük egymást, bátorít és támogat, ha elakadok. Ő a múltam a jelenem és remélem a jövöm is.

Ø  Vyli

§  ő a lovak közül az „első szerelem”. Vele voltak az első emlékezetes versenyeim, vele ismerkedtem meg a versenyek világával. Ő az aki mindig eszembe jut ha a versenyekre gondolok.

 

Ø  Lili-Bodza

§  ő a lovak közül az „igazi nő” a szépség az elegancia a nyugodt báj. Mint egy igazi hölgy.

Ø  Dárda Pacsirta

§  ő a lovak közül a „kaland”. Ő most a nagy kihívás. Egy idegen világból idecsöppent karakter aki mindent tud de mégis mindent újra kell tanulnunk EGYÜTT.

 

Legmaradandóbb lovas élményem amire szívesen emlékszem vissza

 Willyam inkább fekve alszik, mint állva. Valamikor nyáron egy igen hosszú fárasztó nap után a lovardában ragadtam és ha már ott kellet aludnom akkor gondoltam ezt a lovam közelében teszem. Tehát lefeküdtem a lovam mellé a boxba, szerencsére megbízott bennem és így megengedte, hogy hozzábújjak és vele együtt aludjak éjszaka. Reggel a lovarda tulajdonosa jött reggeliztetni a lovakat. Furcsa volt neki, hogy Willyam még mindig fekszik amikor ő szokott lenni az elős aki követeli a reggelijét. Benézett a box-ba és azt látta, hogy én és a lovam alszunk. A ló pedig úgy vigyáz rám mint ha a csikója lennék. Addig nem kelt fel mellőlem, amíg én fel nem ébredtem és 2 lábra nem álltam. Számomra ez egy örök élmény marad, jó érzés volt hogy a lovam akivel alig fél éve ismertük egymást ennyire vigyázott rám és engedte, hogy a hasán aludja.

Mostani lovam/lovaim

Ø  Willyam

Ø  Lili-Bodza

Ø  Dárda Pacsirta

Melyik eredményemre vagyok a legbüszkébb

2009-ben a Pest megyei bajnokságon Ifi kategóriában 3. helyezést értünk el Vyli-val
2009-ben a Gyermek és pónilovasok által rendezett országos bajnokságon 1.helyezést értünk el , így Vyli lett az Év díjlova, én pedig az Év díjlovasa. Együtt országos bajnokok. 74,16%-al

A célom a lovassportban. Idei évre mi a fő célkitűzésem.

Bár a lovassport is, mint minden versenysport az eredményekről szól én azonban szeretném ha számomra továbbra is az élményről a lovakról és a lovaglásról szólna az idei évem. Hiszem hogy jobb eredmények érhetőek el, ha nem a verseny a helyezés a taktika befolyásolja a versenyszezont és nem csak a versenyek és eredmények miatt lovagolunk. Célom, hogy a legjobbat hozzam ki magamból és lovaimból, de leginkább, hogy egyre többet és többet tanuljak.

 

                                                                              


© xenophon 2005. Minden jog fenntartva. A xenophon.fw.hu oldalon fellelhető szövegek, információk, képi és adatbázis tartalmak felhasználása csak a Xenophon Lovas Klub Kft. előzetes, írásos engedélyével lehetséges. A xenophon.fw.hu oldalai a Xenophon Lovas Klub Kft. engedélye nélkül nem másolható és nem helyezhető át máshova sem egészében, sem részleteiben. A xenophon.fw.hu teljes egészében a Xenophon Lovas Klub Kft. tulajdona.

Honlap | Klub | Hírek | Tagok | Lovak | Eredmények | Szolgáltatások | Kedvenceink | Szponzorok | Fényképek és videók | Linkek | Arhív | Kapcsolat

Utoljára frissítve: 2013.01.07.